alina trifu - bucuresti centenar

Amalgam

Alina Trifu – trainer de nutriție

Gălăgios, agitat, aglomerat și acaparator. Așa am simțit Bucureștiul în urmă cu mai bine de 12 ani, când am decis să încep o nouă viață aici. Acum nu aș mai putea trăi fără haosul cotidian al acestui oraș, care mă atrage ca un magnet, după fiecare plecare, mai lungă ori ba.

Locul meu preferat din București este zona de lângă Piața Victoriei. Casele vechi, atent recondiționate, păstrate și iubite. Este o zonă care spune multe povești despre o viață mai liniștită, tratată cu tihnă și respect, despre istorie. Semnificația locului, apartenența la o anumită lume, cu credințele, codurile, proiectele și istoria ei mă atrage de fiecare dată când îmi doresc o oază de liniște, soare blând, verde crud și mindfulness într-o zi aglomerată.

Micile grădini cu flori colorate și parfumate, albul aleilor și al caselor, vin dintr-o altă lume, căreia îi sunt cumva nostalgică, fără să fi cunoscut-o. Străzile vechi din această zonă poartă nume de orașe și sunt una dintre puținele mărturii ale existenței Micului Paris.

Bucureștiul pe care îl știu eu nu este un loc, este un cumul de stări și trăiri zilnice, de arome, sunete și zgomote. Este un cumul de liniști și cocteiluri băute vara, pe acoperișuri. Prăjituri cu ciocolată și cafele fierbinți băute în ceainării, iarna. Gustul și textura fiecărui fel nou de mâncare încercat. Apusurile colorate pe care le văd în serile senine de vară de la fereastra balconului de acasă.

Bucureștiul pe care îl știu eu are emoția serilor de teatru, bucuria fiecărei piese nou descoperite, râsul alor mei la fiecare comedie și admirația după o piesă revelatoare, personajele, de fiecare dată altele, ale actorilor preferați și admirați.

Bucureștiul pe care îl știu eu are parcuri cu alei generoase pe care îți poți lăsa pașii să alerge în voie și gândurile să zboare aiurea. Unde poți consuma calorii și îți poți goli mintea în voie. Unde te încarci și descarci deopotrivă, înaintea sau după zilele pline.

Bucureștiul pe care îl știu eu este cel pe care aleg să îl văd în fiecare zi. Dincolo de praf, poluare, aglomerație și urât. Este cel pe care vreau să mi-l amintesc și cel despre care vreau să povestesc nepoților. Este amalgamul meu de emoții, stări și trăiri.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.