crima lipscani - bucuresti centenar

Crima din strada Lipscani

Una dintre celebrele crime ale secolului 20 a avut loc chiar în centrul Capitalei, pe strada Lipscani. Trei dintre cele mai frumoase dame de companie ale Bucureștilor, care-și racolau clientela la marile localuri precum ”Calul Bălan”, ”La Colonelu”, ”Capșa”, ”Lido” sau ”Ambasador”  au fost asasinate cu bestialitate. (… lipsește predicatul din această frază).

Colonelul în rezervă Traian Tandin, celebrul criminalist, povestește: Crima s-a întâmplat chiar pe Lipscani, la etajul trei al unei clădiri, unde locuiau trei cocote de lux ce practicau o prostituție deghizată. Aveau prețuri piperate, clădirea era frumoasă, avea la intrare portăreasă, cum se respectau oamenii pe atunci, și portăreasa, ca femeile, le urmărea ce elegante sunt. La un moment dat, acestea n-au mai apărut câteva zile. Mirosul de putrefacție i-a făcut să spargă ușa și le-au găsit asasinate într-un mod groaznic.

Până atunci bucureștenii nu mai văzuseră o asemenea crimă. Cele trei femei au fost găsite complet dezbrăcate, înjunghiate de mai multe ori, membrele superioare tăiate, cu ochii scoși și urechile ciopârțite. Portăreasa a făcut pentru anchetatori o listă amănunțită cu obiectele vestimentare purtate de victime, iar poliția a dat bunurile în urmărire.

Chiar s-au gândit  că or să apară curând aici, aproape, tot în Lipscănie, la vreun negustor de haine vechi, Taica Lazăr. Chiar au găsit două taioare ale fetelor la negustor și acesta le-a zis că i le-a adus un bărbat înalt, bine, cuceritor, povestește colonelul Tandin.

Polițiștii au avut răbdare și l-au așteptat pe individ până a mai venit cu un rând de haine la vânzare. Criminalul era un infractor cunoscut, care-și făcea veacul prin toate localurile frecventate și de fetele omorâte. El a mărturisit că le dăduse celor trei un împrumut de 2500 de dolari, bani pe care nu i-a mai văzut înapoi, așa că s-a hotărât să se răzbune.

<Uite cum facem, vin la o partidă de sex cu voi la noapte și vă iert de datorie!> ar fi declarat criminalul. Ele, bucuroase, au căzut în plasă, au început să bea și în timp ce se făcea cafeluța, el avea pregătită o sticlă cu verde de Paris, le-a turnat la fiecare si, după ce au murit, le-a mutilat pe toate ,încheie colonelul Traian Tandin descrierea crimei.

Autor: Mădălina Codreanu

crima lipscani - bucuresti centenar

 

0 raspunsuri

Lasă un răspuns


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.