Alexandru Marghiloman - Bucuresti Centenar

Drama unui politician (VIDEO)

Alexandru Marghiloman (1854-1925) a fost un om politic conservator român, prim-ministru al României în anul 1918 (martie–noiembrie). A avut un rol decisiv în timpul Primului Război Mondial.


În 1890 Alexandru Marghiloman s-a căsătorit cu Elisa Știrbei, nepoata domnitorului Barbu Știrbei; cei doi au divorțat mai târziu, Elisa căsătorindu-se cu cel mai mare adversar politic al fostului soț, Ion I. C. Brătianu.

 

6 raspunsuri
 1. Irina Vladuca-Marghiloman
  Irina Vladuca-Marghiloman says:

  Buna seara, un proiect frumos care sper sa aduca mai multa cunostiinta despre adevarata istorie.
  Doar o remarca ; Alexandru Marghiloman fiind un mare patriot, credea ca Germania este cel mai potrivit aliat al Romaniei, care poate ajuta statul Roman sa recupereze Basarabia.
  Citez pe unchiul meu:”Germanofilia mea? Nu fac lui Filipescu sau altuia rusinea sa-i spun rusofilismul lui. Eu sunt roman“.
  Pacat ca stampila bolsevista pe care a primit-o odinioara, se aplica si in zilele noastre.

  Răspunde
 2. Despina Skeletti
  Despina Skeletti says:

  Felicitări tuturor celor care ne vor scrie si vorbi despre Alexandru Marghiloman. Bunicul meu Cicerone Budișteanu a fost senator conservator al lui Marghiloman și foarte mare admirator al lui. Niciodată nu am auzit la noi in casă că vreunul dintre ei ar fi fost filogerman. De abia când au venit cei ce ii admirau pe bolșevici, s-au introdus acești termeni generali. De atunci se vorbea că și tatăl meu, care a fost unul din cei mai mari patrioți români, ar fi fost filogerman.

  Răspunde
 3. leonte valeea
  leonte valeea says:

  Ferdinand a tinut cont de sfaturile competente ale primului ministru Marghiloman ,cu privire la,, rasplata” lui Carol al -ll -lea pentru fuga in Odesa !

  Răspunde

Urmăritori & Pingbacks

Lasă un răspuns


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.